La importància d’associar-se

Els governs municipals, governen sovint des del desconeixement de la quotidianitat ciutadana. Malgrat delegar les actuacions de proximitat en les regidories de Districte, conèixer i ser sensible a la diversitat de peculiaritats, idiosincràsies, necessitats de tots els indrets que conformen l’ample territori d’un Districte és prou complicat com perquè s’acabi tendint a governar en genèric, provocant desigualtats, greuges, oblidats i menystinguts.

 

És precisament en aquest punt on es fa imprescindible l’existència de les Associacions Veïnals. Fent els possibles per mantenir a consellers i regidors amb els peus a terra, a objecte de millorar la qualitat de vida i quotidianitat veïnal o, com a mínim, impedir que empitjori, la importància d’entitats Veïnals actives i potents resulta obvia.

 

Però hi ha dos detalls que sovint el veïnat oblidem:

  • D’una banda, oblidem que l’Associació Veïnal no és una “junta” a la que dirigir-nos amb reivindicacions i problemàtiques esperant que trobin les solucions oportunes; ho som tots i totes, cadascú en la mesura de les seves possibilitats i disponibilitat, però actius sempre, participant en allò que ens sigui viable.
  • L’altra cosa que oblidem, és que, a l’hora de la veritat, la força o el crèdit que el Consistori acaba donant a una entitat, és directament proporcional a la quantitat de socis que hi constin. I ens associem un per família sense aturar-nos a pensar que reduïm a la meitat la força de l’entitat. I ens dirigim a l’Associació Veïnal davant d’una problemàtica sabent que hi treballaran sense preguntar-nos si som o no socis, sense prendre consciència de com minvem el seu crèdit davant l’administració.

 

Resulta doncs importantíssim, imprescindible, transcendent, que tots els veïns i veïnes esdevinguem puntals de la força de les Associacions Veïnals, associant-nos per tal de tenir la visibilitat administrativa que mereixem a canvi d’una quota anual més que assumible, i formant part real, no només sobre el paper, per tal que l’entitat pugui arribar a totes aquelles qüestions a les quals entre tots hagui’m decidit que és importat incidir o tenir-hi presencia.

 

No t’ho segueixis rumiant, ets necessari.

Document Alta soci AV                Document Alta soci AV (menors)

 

Aquesta notícia pertany a les següents categories:
Aquesta notícia té les següents etiquetes:

Altres notícies relacionades