Comissió pel dret a l’escola i la sanitat pública

El passat divendres 21 de setembre de 2007, un nombrós grup de veïns i veïnes del nostre poble es varen manifestar per una escola i sanitat públiques a Sant Andreu, convocades per l’AVV de Sant Andreu Nord- Tramuntana i l’AV Sant Andreu Sud.

Aquesta concentració va servir de presentació de la comissió pel dret a l’escola i la sanitat pública de Sant Andreu, que han format aquestes dues associacions veïnals. Aquesta comissió és el resultat de reunions i mobilitzacions a finals del curs passat precisament per problemes en l’escolarització dels petits i petites andreuenques.

La matriculació del curs escolar 2007-2008 ha representat un autèntic caos, sobretot per a les famílies dels 55 nens i nenes que es varen quedar sense plaça escolar després de finalitzar el procés d’elecció de centres escolars el juny passat.

Les escoles públiques i concertades del nostre poble varen cobrir totes les places disponibles sense poder atendre totes les sol·licituds. Això suposà una evident indignació entre les famílies afectades, principalment concentrades al barri de Tramuntana, a causa de la recent construcció massiva de pisos a la zona. Així doncs, no es van quedar de braços plegats i, conjuntament amb l’AVV de Tramuntana i l’AV Sant Andreu Sud, varen iniciar reunions i mobilitzacions per aconseguir places per a totes i cadascuna d’aquestes criatures.

I va ser gràcies a la mobilització d’aquestes mares i pares, veïns, veïnes i entitats de Sant Andreu que els donaren suport, que es va aconseguir que l’Ajuntament creés a última hora dues noves línies educatives a la zona: una al CEIP Eulàlia Bóta (encara en “barracons”) i una altra al CEIP Sant Pere Nolasc.

Tot i això, segons denunciem en el manifest de presentació d’aquesta comissió, un dia abans d’iniciar les classes, encara hi havia famílies que no sabien a quina escola podrien matricular els seus fills .I és que de fet, aquesta només és una mesura provisional, un pedaç, ja que aquestes dues línies només existiran enguany, i l’any que ve es repetirà el problema.

El manifest també denuncia que aquesta situació s’agreujarà en els anys vinents, quan es preveu un fort augment en el nombre de matrícules de nenes i nens a P-3. Com, de fet, ja fa temps que adverteixen i critiquen diversos col·lectius del poble, que denuncien la construcció desmesurada, i en concret a la zona de la Maquinista i les Casernes, on s’està creant una realitat completament diferent del nostre poble. I mentre els andreuencs/ andreuenques s’adonaven d’aquesta situació, les administracions no s’han preocupat de planificar ni realitzar els equipaments necessaris per a cobrir aquestes necessitats bàsiques del veïnat, en especial en l’educació, i també la sanitat.

Aquesta notícia pertany a les següents categories:
Aquesta notícia té les següents etiquetes:

Altres notícies relacionades