CONVOCATORIA D’ASSEMBLEA (Places escolars)

MANQUEN 62 PLACES a P-3

Davant la mancança de places escolars de P3 pel curs 2013/2014, os convoquem a l’Assemblea que se celebrarà el divendres 12 d’abril a les 18:30h a Can Portabella, al carrer Virgili 24.

Com cada any ja disposem de les dades de les preinscripcions escolars al nostre barri. Aquest any a més a més de donar les dades ens agradaria fer un petit comentari que es desprèn de les dades que recopilem.
Un any més (i ja en sumem 7) tornen a mancar places escolars al barri, aquest cop 62. Durant aquests últims 7 anys sempre han mancat no menys de 30 places i fins a 123 places. Després de molta feina i moltes accions es va aconseguir la creació de dues escoles públiques. Durant els últims 4 anys hem estat reivindicant la necessitat d’una escola pública més i la construcció definitiva dels centres que estan actualment en barracons.
Som conscients dels temps que ens toca viure, per no dir sobreviure, però no sempre ha estat així i, a més, sempre hi haurà prioritats i l’educació ens sembla que n’és una. També reconeixem la dificultat i la complexitat que representa el procés de preinscripcions i tot el que envolta l’educació i què hi ha dades que són molt difícils de preveure, però si pensem que les coses es podrien fer d’una manera diferent i que caldria tenir més diàleg i transparència. No volem que les nostres reflexions sonin a atac, la nostra voluntat sempre ha estat ajudar en tot el possible però creiem que hi ha coses que hem de dir.
Des de l’Administració, bàsicament el Consorci d’Educació de Barcelona, porten tots aquests anys negant-nos la situació amb les excuses més inversemblants: és un boom puntual, s’ha reduït la immigració, etc. Però les dades, any rere any, ens segueixen demostrant que això no és cert, CAL UNA ESCOLA MÉS.
Si això per si sol ja és un fet greu, encara ens sembla més sorprenent que:

  1. Els responsables segueixen sent quasi els mateixos
  2. No reconeixen la situación
  3. No s’excusen pels seus errors
  4. S’autoqualifiquen d’excel·lents gestors dels recursos públics.

No tenim totes les dades necessàries per saber això últim, mai hem tingut totes les dades, tot i que sempre les hem demanat, així que no podem formar-nos una opinió objectiva. Ara bé, potser si en lloc de “gestionar recursos”, pensessin en les persones (famílies, nens, mestres, directors, etc.) potser les nostres gràfiques de dades escolars serien diferents.
Segons la LEC, les famílies tenim el dret d’escollir l’escola dels nostres fills i filles. Però la realitat és que després del primer sedàs del procés, 1 nen o nena de cada 4 no pot anar a l’escola escollida per la seva família i, aquest any, 62 nens no poden anar a cap de les escoles escollides per les seves famílies.
No podem afirmar si els recursos econòmics s’optimitzen o no, ja que no en tenim cap dada oficial. Ara bé, si tenim en compte les solucions temporals (o més ben dit pegats) que s’han anat utilitzant fins ara han estat afegir bolets (afegir línies addicionals de 25 nens) i augments de ràtio (posar més nens per aula), potser no és tan mala idea fer una escola pública més tot pensant en una possible reconversió d’aquest edifici per secundària, sempre ens agrada recordar que tots aquests nens segueixen creixent.
Us deixem un últim número per què hi penseu. Aquest any la solució proposada per l’Administració ha estat fer un “bolet” i ampliar la ràtio amb un nen més a totes les línies de totes les escoles, públiques i concertades. Si no s’hagués fet i només s’hi haguessin ofertat les places reals que tenim al barri, el nombre de nens sense plaça escolar al barri seria 108.
Què hi penseu?

Aquesta notícia pertany a les següents categories:
Aquesta notícia té les següents etiquetes:

Altres notícies relacionades