Reiterats episodis de males olors a Sant Andreu

Quan la capritxosa direccionalitat del vent no ens es propicia, malauradament amb massa freqüència, inunden els nostres carrers unes olors, que qualificar de desagradables és ser, de generós, beneit.

 

Portem anys denunciant infructuosament, que la fortor prové de Prograsa, S.L. una empresa l’activitat principal de la qual consisteix en l’aprofitament i transformació de subproductes cárnics de categoria 3, segons el reglament CE/1774/2002 del 3 d’octubre, procedents de carnisseries, sales d’especejament, escorxadors i indústries cárniques, ubicada a la Via Trajana nº 58, al Districte de Sant Martí, just al davant del final de la Rambla Onze de Setembre.
Donat que no parlem fe fets puntuals, sinó d’una situació habitual absolutament normalitzada, tot fa pensar en la carència d’un equip de filtració i desodorització adequats per l’activitat que desenvolupa, i el conseqüent abocat a l’atmosfera de tota una sèrie de contaminants, com metà i amoníac entre d’altres.

Aquesta situació té com a conseqüència més evident la farum amb la que el veïnat Andreuenc es veu obligat a conviure vulgui o no, però ens atrevirem a afegir, malgrat no ser-ne experts, que des d’un punt de vista mediambiental, no sembla quelcom que les administracions públiques hagin de tolerar.

De tots aquests anys de reclamacions, només hem obtingut de l’Ajuntament de Barcelona respostes vagues, pilotes fora, ball de responsabilitats i rentades de mans.

Amb l’arribada del bon temps, novament, pocs dies podran tenir les finestres de les seves llars obertes els Andreuencs de la zona d’Estadella, havent d’optar per passar calor o contribuir al canvi climàtic fent ús d’aparells d’aire condicionat. Gaudir de parcs i places, prendre la fresca o el vermut, practicar esport a l’aire lliure, esdevenen també activitats poc agradables entre pestilència i basques.

Tornem doncs a reclamar, a exigir, per enèsima vegada, solucions reals i eficaces que, d’una vegada per totes, acabin amb aquest greuge.

 

#NoSomVeïnsDeSegona

 

Aquesta notícia pertany a les següents categories:
Aquesta notícia té les següents etiquetes:

Altres notícies relacionades