Analitzem les dades de preinscripció escolar

Enguany, després d’anys d’incansable lluita veïnal per revertir la flagrant mancança de places públiques escolars de proximitat a Sant Andreu, comencem a veure una mica de llum al final del túnel.

Així i tot, tal com podeu veure a les dades de preinscripcions, continuem arrossegant nombres negatius. En concret, a Sant Andreu de Palomar (aclarir que comptabilitzem l’escola Maquinista, donat que, malgrat territorialment és situada al Bon Pastor, neix de la lluita Andreuenca per l’escola pública ja a 2007, i per proximitat el seu alumnat és majoritàriament andreuenc) trobem una mancança d’13 places d’infantil, i si fem una visió global del Districte, la mancança puja a 58.

No podem ignorar, a més, les noves promocions d’habitatge, tant a La Sagrera, on ja hi ha tres edificis gairebé enllestits, com a Colorantes, on ja està en marxa un projecte de sis edificis en una promoció inicial, edificis que suposaran un molt significatiu increment de famílies a la població Andreuenca, i que no preveu cap increment de serveis, qüestió especialment preocupant quan parlem de salut i escola.

Malauradament, aquest és un fet que, per més vegades que posem sobre la taula de l’Ajuntament, no preocupa als nostres governants que, en la seva línia habitual, són cecs als problemes fins que esdevenen crítics, i el veïnat surt al carrer.

 

Pel que fa als instituts, aquest darrer any, ens vàrem fixar l’objectiu d’aconseguir igualar l’oferta de places públiques de primària amb les de secundària, donat que la xifra d’estudiants que, finalitzada la seva etapa d’educació primària a una escola pública andreuenca, no tenien opció a plaça pública de secundària a Sant Andreu, era escandalosa. I malgrat que el camí ha estat complicat i amb molts entrebancs, ens congratulem en poder dir-vos que l’objectiu ha estat assolit!

Sobta doncs, que hi hagi hagut excedent de places, tant a Sant Andreu, com al global del districte. Creiem que això obeeix, per una banda a l’arrelada percepció que no hi ha places d’institut públic per un gran nombre d’estudiants andreuencs, i d’altra, a la incertesa tant amb la ubicació del nou institut Vapor de Fil, que a hores d’ara encara està per resoldre, com de com es resoldrà l’increment d’alumnat adolescent a l’institut La sagrera-Sant Andreu, actualment a uns barracots pensats per infantil, i als que per qüestions d’espai només hi havia de romandre un curs.

Així i tot, els responsables de l’Ajuntament consideren ara, que la construcció de l’edifici definitiu d’aquest darrer, que havia d’estar enllestit per començar el curs 2020/21, ja no és urgent, tornant com ja hem dit abans, a la seva línia habitual de ser cecs als problemes fins que esdevenen crítics, i el veïnat surt al carrer.

 

Amb tot, la conclusió d’aquest anàlisi és clara, hem de seguir pressionant i lluitant plegats i sense abaixar la guàrdia, per una educació pública de qualitat, proximitat, i suficient per donar resposta a tota la població andreuenca en edat escolar.

Encara queda camí!

Aquesta notícia pertany a les següents categories:
Aquesta notícia té les següents etiquetes:

Altres notícies relacionades