Places escolars i escola pública

Un any més, la manca de places escolars és noticia.

Malgrat que la demanda a P3 és previsible amb tres anys d’antelació, Consorci d’Educació i Ajuntament continuen improvisant com si el problema els arribes per sorpresa cada mes de maig.

Enguany, i des de fa uns pocs anys, hem d’afegir una altra problemàtica, en cap cas menor:
l’Ajuntament ha dedicat molt temps, recursos i esforços, a publicitar les escoles de nova creació, la seva metodologia, línia educativa, recursos, generant i fomentant la percepció que són millors, amb diferència, que la resta de centres de l’escola pública, els avalats per l’experiència, els dels resultats exitosos i la solvència demostrada, provocant un injust desprestigi, i una greu desbandada de les sol·licituds de preinscripció, que es concentra de forma massiva en els centres de nova creació, generant, conseqüentment, que un important nombre de famílies iniciïn l’etapa escolar dels seus infants amb la desconfiança i el desencís que provoca no ser a l’opció escollida.

Dibuixada aquesta radiografia, reclamem dos imprescindibles que no admeten pal·liatius:

  • L’Ajuntament ha de retornar el prestigi injustament arrevatat a bona part de l’escola pública, per una màquina propagandística més preocupada pels rèdits electorals que per la realitat veïnal.
  • S’ha d’acabar de manera responsable i seriosa amb la improvisació pel que fa a l’oferta escolar. Els tres anys de marge que cada promoció de P3 ens dóna, és temps més que suficient per adequar les places oferides a la demanda prevista.

 

Aquesta notícia pertany a les següents categories:
Aquesta notícia té les següents etiquetes:

Altres notícies relacionades