Podran enguany ser escolaritzats a Sant Andreu

tots els infants i joves andreuencs?

S’inicien les jornades de portes obertes dels centres escolars amb la mateixa incertesa d’ara fa un any, envers si podran o no ser escolaritzats a Sant Andreu tots els infants i joves andreuencs.

Al mes de maig de 2019, vam tornar a posar el focus d’alerta a l’endèmica mancança de places d’escolarització pública existent a Sant Andreu, a totes les etapes però especialment greu a secundària.

D’aleshores ençà, no hem deixat de treballar per què la situació d’incertesa i ansietat que van patir les famílies andreuenques al procès de preinscripcions i matriculació pel curs 2019/20 no es torni a repetir enguany.

El darrer Consell Escolar de Districte, era agendat pel novembre de 2019.

Un dels punts de l’ordre del dia que les entitats vàrem decidir imprescindible i prioritari, era respostes clares de com es té previst resoldre la mancança de places el pròxim curs escolar, motiu pel qual des del Districte se’ns va demanar ajornar la convocatòria al desembre, per tal que la reunió pendent Districte/Consorci d’Educació s’hagués produït, podent rebre així les respostes esperades.

Al desembre, el Districte va convocar a les entitats per demanar-nos un nou ajornament del Consell Escolar al gener.

El Conseller d’Educació del Districte va argumentar, per donar sentit a la petició, que a la reunió mantinguda amb el Consorci d’Educació havien proposat tota una sèrie de mesures/solucions que els tècnics del Consorci van rebre positivament, però que havien de ser treballades i aprovades per la direcció.

A grans trets, ens va explicar sense entrar en detalls, quines eren les propostes, demanant-nos que, per prudència i respecte a la feina del Consorci, no les divulguéssim. I donat que aquestes semblaven equilibrar l’oferta estructural de places de primària amb les de secundària (actualment amb 150 places de diferència), i que aparentment tot apuntava al fet que es tirarien endavant, vam acceptar l’ajornament, deixant clar que no tenir respostes al gener deixaria les famílies sense capacitat de reacció si les solucions no es materialitzaven.

Poc abans de les festes nadalenques, vàrem ser convocats per les tècnicas del Consorci d’Educació.

A aquesta reunió, ens van concretar totes les propostes, dient-nos que tot anava per bon camí, mancant només treballar alguns serrells, i novament se’ns va demanar no fer-ho públic fins que, el 14/01/2020, fossin presentades a la direcció per la seva aprovació.

El Consell Escolar va quedar convocat pel 16 de gener, dos dies després que les decisions estiguessin presses.

La nostra sorpresa va ser majúscula quan ni Districte ni Consorci van portar cap resposta, al·legant que no podien fer-ho fins que fossin publicades a la web del Consorci d’Educació (abans d’una setmana, a molt trigar).

En resum, vam ajornar la convocatòria del Consell Escolar de novembre a gener, per la promesa d’unes respostes que no ens van donar. Respostes que no ens van donar, malgrat estar ja les decisions preses en Junta Directiva.

Va acabar el mes de gener sense cap publicació.

Avui, 03/02/2020, amb les jornades de portes obertes dels centres escolars ja iniciades, al web del Consorci hi ha publicada una nota emplaçant a una futura roda de premsa fer públiques les decisions preses pel curs escolars 2020/21.

Indignació, incomprensió, i impotència, és el que en aquests moments ens provoca aquesta situació.

Ens costa molt, a hores d’ara, tenir confiança en què es materialitzin les promeses rebudes.

Temem que tant secretisme i manca de transparència no auguri res positiu.

Tant de bo estiguem equivocats.

Aquesta notícia pertany a les següents categories:
Aquesta notícia té les següents etiquetes:

Altres notícies relacionades