Equipaments esportius

Sant Andreu de Palomar, històricament carent d’equipaments esportius, progressivament ha anat perdent els pocs que tenía.

La Piscina Ignasi Iglesias va desaparèixer, deixant orfe de capbussons al veïnat de Tramuntana, per deixar pas al Poliesportiu Municipal Ignasi Iglesias, recentment enderrocat amb motiu de l’ampliació del CEIP del mateix nom.

Les antigues instal·lacions esportives de l’Obra Sindical d’Educació i Descans a Sant Andreu conegudes com l’AISS, que comptaven amb una piscina, un camp de futbol i una pista d’atletisme, una pista poliesportiva descoberta, un frontó i un gimnàs des de 1965, van ser enderrocades amb l’inici de les obres del ja utòpic Parc Lineal, salvant-se exclusivament la piscina d’estiu.

L’antic pavelló de Sant Andreu construït a principis dels anys setanta al carrer Virgili, va anar a terra amb l’arribada del metro.

Recentment, i malgrat l’alta demanda veïnal d’ús de l’equipament, hem perdut tambè la piscina d’estiu Sant Andreu-Sagrera, sense perspectives ni data de recuperació.

Mentre les entitats creixen en nombre d’esportistes, les instal·lacions desapareixen sense aturador ni alternatives, posant en seriós risc la seva supervivència.

Entitats fortament arrelades, valorades i estimades pels andreuencs, com el Club Handbol Sant Andreu de Palomar, el Gimnàstic Sant Andreu, o el Club Esportiu Fabra i Coats, veuen amb neguit el seu futur si aquest greuge no es reverteix a curt termini.

Actualment, els únics equipaments de proximitat dels que disposem son: el Camp Municipal de Futbol Narcís Sala (d’ús exclusiu de la UE Sant Andreu), el Poliesportiu Francisco Calvo (afectat d’enderroc per les obres de l’AVE i el Parc Lineal) el CEM Sant Andreu (amb una sala ínfima per la pràctica esportiva incapaç de donar servei a la demanda) i el CEM Camp del Ferro (actualment en construcció, i que donarà servei de manera majoritària a la pràctica esportiva especìfica del CP Congres i la AE Sant Andreu, deixant unes poques franges horàries per lloguer dels espais a altres entitats).

És imperatiu i urgent abordar aquesta greu problemàtica, aportant solucions imminents i serioses, que garanteixin la pràctica esportiva en òptimes condicions tant pels esportistes dels diferents clubs de Sant Andreu, com de les seves veïnes a títol particular.

#NoSomVeïnsDeSegona

 

Aquesta notícia pertany a les següents categories:
Aquesta notícia té les següents etiquetes:

Altres notícies relacionades